SKUTER JONWAY 125 7A

SKU: Не е достапно Категорија

Опис

Квалитетите на еден мотоцикл се поврзани со неговиот успех на пазарот, а македонските купувачи инсистираат да добијат најдобар однос на инвестирани средства и она што се добива за возврат. Таквиот пристап овозможува добро познавање на спецификациите на моделите од одреден сегмент и полесно сегментирање на квалитетното и привлечното. Привлечниот дизајн е важен за првата комуникација и стекнување одреден респект кај потенцијалниот нов фан на одреден модел, а подоцна на сцена стапуваат соодветните перформанси и удобноста, која овозможува пријатни моменти и на подолги дестинации. Ваквата комбинација е одлучувачка при изборот на нов скутер, а JONWAY 125 7A гарантира успешен рецепт кој е искористен во производството на овој модел, чии продажни бројки и популарност на повеќе континенти зборува многу за скутерот со привлечна цена. Користејќи го докажаниот агрегат, JONWAY 125 7A го комбинира економичното возење со спортските гени и овозможува релаксирани минути зад управувачот. Седиштето е доволно удобно и доволно комфорно за двајца патници, а суспензијата повеќе од соодветна за она што се очекува од ваков тип на транспортер на две тркала кој во прв план го става долготрајното и квалитетното. Со должина нешто помала од два метри и тежина од 100 колограми не е изненадување што агрегатот со работна зафатнина од 125 кубни сантиметри ослободува доволно сила која тркалата ја претвораат во вистинско задоволство зад управувачот. Максималната брзина е сосема пристојна за приоритетните градски задачи, а позитивна страна му е и потрошувачката која обезбедува нови поени за овој модел. Според спецификацијата, JONWAY 125 7A троши навистина малку, а со капацитетот на резервоарот се обезбедува поголема автономија која е пропратена со одлични перформанси и стабилност при секакви услови на подлогата.

Модел:
 JONWAY 125 7A
Тип на мотор:
152 QMI
 
Моќност:
6,9 КС
Отвор и удар:
 52,4 мм x 57,8 мм
Систем за стартување:
електричен (CDI) / Кик
Сооднос на компресија:
 9,0:1
Должина x Ширина x Висина:
 1.980 mm x 680 mm x 1.120 mm
Капацитет на батеријата:
12V7Ah
Големина на тркала:
Предни 80/90-14 Задни 90/90-14
Меѓуоскино растојание:
 1.280 mm
Тежина:
100 кг

Дополнителни информации

Подкатегорија