ГАРАНЦИЈА НА ПРОИЗВОД

  • Ако производот е со одреден дефект и е во рамките на гарантниот период, купувачот треба да јави на овластениот сервисен центар во согласност со инструкциите на гаранција.
  •  Доколку производот е неисправен и треба да се сервисира, ве молиме да ја проверите документацијата од овластениот сервисен центар кој е вклучен со вашиот производ и истовремено, постапете во согласност со инструкциите на овластениот сервисер.
  • Ако порачаниот производ е неисправен, и не одговара на описот на страницата, или едноставно, не ги исполнил очекувањата на клиентот, можете во рок од 15дена од добивањето на артиклот да направите замена или враќање на производот.
  • За да го остварите ова право, треба да го вратите производот неоштетен во оригиналното пакување со сета опрема и документација со која производот бил при првичната испрака.
  • . По истекот на 15 дена, клиентот треба да ги следи инструкциите кои се зададени во гаранцијата.

РЕКЛАМАЦИЈА НА ПРОИЗВОД

  • Во случај од било која причина да не сте задоволни од производите, тие може да се заменат или да се вратат во рок од 15 дена од приемот, и вашите пари ќе ви бидат вратени.
  • За да го остварите ова право, треба да го испратите вашиот производ неоштетен во оригиналното пакување со сета опрема и документација со која производот бил при првичната испрака.
  • Ако производот е со одреден дефект и е во рамките на гарантниот период, купувачот треба да јави на овластен сервисен центар во согласност со инструкциите на гаранција.
  • Доколку увидите дека производот по испораката не е во исправна состојба, контактирајте не и ние ќе се потрудиме што е можно поскоро неисправниот уред да ви биде заменет со нов.